Leerlingen basisschool het Koraal in actie voor Samos

Het was een sportieve ochtend bij ons op het Koraal, op woensdag 12 februari. Er werd namelijk een sponsorloop gehouden.

In de afgelopen weken zijn de leerlingen actief op zoek gegaan naar sponsoren. Iedereen heeft zijn best gedaan om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de mensen in het vluchtelingenkamp op Samos. Het geld zal worden besteed aan medicatie en andere materiële voorzieningen, zoals zeep, tandpasta, luiers, enz.

Wat de sponsorloop extra feestelijk maakte, was het nieuwe schoolshirt dat we voor het eerst konden dragen. Het hele plein was vrolijk groen.

Ondanks de kou hebben de leerlingen alles uit de kast gehaald om zoveel mogelijk rondjes te rennen. Voor elk rondje dat werd gerend kregen de kinderen een elastiekje, zo konden ze het aantal rondjes goed bijhouden. Aangemoedigd door ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes en juffen en meester trotseerden ze de regen in de laatste minuten. Samen telden we af van 10 naar 0. Met rode hoofden, bezwete gezichten en trotse blikken gingen de leerlingen terug naar de klas. Juf Bouwhuis zal het geld meenemen, als ze over een week naar Samos gaat.

#HetKoraal #Sponsorloop #Samos #NieuweSchoolshirtssponsorloop_Samos